Kennismiddag 23 november 2016

Organisaties moeten flexibel,  ‘lean’ en  ‘agile’ zijn om zich voortdurend aan te passen aan veranderingen. Van medewerkers wordt verwacht dat zij  probleemoplossend te werk gaan. Er is behoefte aan ondernemerschap op de werkvloer. Zelfsturing, eigen verantwoordelijkheid en initiatiefkracht zijn noodzaak aan het worden in moderne organisaties.

Als ontwikkeling naar zelfsturing noodzakelijk lijkt, hoe gaan we dan eigenlijk om met de vormgeving van het beloningsbeleid? Kan dat nog wel op de traditionele manier met functiehuizen, salarisschalen en reglementen voor arbeidsvoorwaarden, of moet het echt helemaal anders?
Ondernemingen, HR-professionals en vakbonden worstelen met deze vraag. Wat is dan het antwoord?

 

 

 

Programma

14.00 uur

14.30 uur

14.45 uur

 

15.10 uur

15.35 uur

16.55 uur

 

16.20 uur

17.00 uur

Ontvangst

Welkom - Marco reisinger, voorzitter BABF

Hoe kom je tot nieuwe arbeidsvoorwaarden in een zelfsturende organisatie - Nils van Schaik, Ondernemer met verschillende rollen binnen Squerist

Salaris bepalen kan jezelf - Stefan Wobben, CEO Concept7

Pauze

Teams in flow; medewerkers doen er toe maar samenwerkers maken het verschil- Peter van Winkel, Innovatie-adviseur en Agile Coach bij het logistiek centrum van de Koninklijke Luchtmacht

 Wrap-up - Marco reisinger, voorzitter BABF

Netwerkmoment met een hapje en een drankje

 

 

 Sprekers

Nils van Schaik

Ondernemer met verschillende rollen binnen Squerist. Van algemeen directeur, verantwoordelijk voor mens kant en Sales.

“De laatste 11 jaar heb ik in diverse rollen geacteerd binnen Squerist. Waarbij sales en salesmanagement hierin de boventoon hebben gevoerd. Daarnaast moet je als ondernemer bijspringen op de onderdelen waar het nodig is. Sinds 1 januari heb ik van rol gewisseld met mijn compagnon en heb ik met name mijn oude passie weer als rol op mij genomen: De mens in onze organisatie (ondertussen rond de 85 collega’s groot in zelfsturende teams). Voor mijn tijd als ondernemer ben ik in diverse management rollen actief geweest binnen Sogeti en ik ben ooit opgeleid als Psycholoog”

Download
Presentatie - Nils van Schaik.pdf
Adobe Acrobat document 5.5 MB

Stefan Wobben

CEO Concept7

 

Stefan is co-founder van SRPRS.me, auteur ‘zo kan het ook’ en ‘handboek betekenisvol ondernemen’.

Download
Presentatie - Stefan Wobben.pdf
Adobe Acrobat document 64.5 KB

Peter van Winkel

Innovatie-adviseur en Agile coach bij het Logistiek Centrum van de Koninklijke Luchtmacht. Oprichter/eigenaar van Agile Power

 

“Vanuit mijn loopbaan als Luchtmacht officier heb ik een passie ontwikkeld voor het versterken van de samenwerking, interactie en werkplezier tussen mensen in organisaties.
Na de afsluiting van mijn militaire loopbaan vanwege functioneel leeftijdsontslag, ben ik de afgelopen drie jaar aan de slag gegaan als Innovatie-adviseur en Agile coach.

Méér dingen gedaan krijgen met méér plezier vanuit een heldere en zinvolle bedoeling is daarbij mijn uitgangspunt.
Om dit te realiseren heb ik, met vallen en opstaan, een aantal ‘good practices’ gecombineerd tot een pragmatische en transparante drietraps aanpak waarmee we multi disciplinaire teams snel ‘in flow’ brengen. Twee keer zoveel doen in de helft van de tijd is daarmee zeker haalbaar. Daar vertel ik graag over.

 

Download
Presentatie - Peter van Winkel.pdf
Adobe Acrobat document 23.2 MB